Przegląd strony resourceinvestag.com: co kryje się za interfejsem, wygoda, serwis i opcje
Strona resourceinvestag.com oferuje usługi handlu online i postanowiłem sprawdzić co potrafią bo szukałem miejsca gdzie moje złotówki nie będą zjadane przez inflację. Mieszkam w Polsce w Warszawie i powiem wam że trzymanie oszczędności w naszych bankach to teraz strata czasu. Takie PKO BP czy Pekao dają na lokatach śmieszne grosze a jak już coś zarobisz to wchodzi podatek Belki i zabiera 19 procent zysku co mnie strasznie irytuje i zniechęca. Dlatego zacząłem rozglądać się za zagranicznym brokerem gdzie jest większa swoboda i dostęp do rynków globalnych bez tej całej naszej biurokracji i tak trafiłem na Resource Invest AG chociaż byłem dość nieufny na początku.Co do interfejsu i wygody to muszę przyznać że jest zaskakująco dobrze. Wszystko działa w przeglądarce więc nie trzeba nic ściągać na dysk co jest super jak się ma służbowego laptopa z blokadami. Opcji handlowych jest sporo ja głównie siedzę na parach walutowych USD/PLN bo lubię grać na spadkach lub wzrostach naszej waluty w zależności co tam NBP wymyśli. Serwis działa szybko zlecenia wchodzą od razu i nie ma zwiech nawet jak rynek szaleje. Jedyny minus to była weryfikacja tożsamości która zajęła mi trzy dni. Wysłałem im zdjęcie dowodu ale twierdzili że jest niewyraźne i musiałem robić nowe. To było męczące i trochę mnie zniechęciło ale support pomógł mi przez to przebrnąć chociaż musieliśmy pisać po angielsku bo polskiego tam nie widziałem.
Najważniejszym testem była dla mnie wypłata środków bo wiadomo że wpłacić to każdy potrafi ale wypłacić to inna para kaloszy. Zarobiłem trochę grosza i zleciłem przelew na moje konto w Alior Banku żeby sprawdzić czy są wypłacalni. W regulaminie piszą że realizacja trwa do pięciu dni roboczych. Czekałem cztery dni i już zacząłem się denerwować że to wałek ale piątego dnia rano dostałem powiadomienie że kasa wpłynęła. Prowizja została pobrana ale była w normie więc nie mam pretensji. Podsumowując mogę powiedzieć że Resource Invest AG to działający broker z wygodną platformą który płaci chociaż procedury weryfikacyjne mają upierdliwe ale da się przeżyć.